Dari Lensa CM

Fotografi Itu Duniaku

Tortoise



Lama saya tak main dengan macro subject. So pagi tadi saya pun dok memikir apa subjek makro yg best utk di snap ek. Nak snap bunga, rasa malas pulak nak keluar pergi cari bunga. Nak snap serangga? Mana plak nak cari serangga. Tup-tup, terpikir nak snap macro gambar kura-kura. Tapi nak snap kura-kura ni bukan mudah juga rupanya. Kepala dia tu asyik nak menyorok jer. Nak tunggu dia keluarkan kepala dia tu untuk di snap secara natural agak payah juga. hehe sabor ajelah. Nak tahu lokasi di mana saya snap kura-kura tu? Klik SINI.








3 comments:

andalasadnan said...

wah.. mcm ni la rupanya totis dr dekat yer..
nice capture bro.
best juga layan macro ni..

TokNabe said...

salam CM.... saya pun memang seronok melayan fotografi ni. Tak jemu... berhabisan duit sikit cari gadjet utk kamera pun tak kisah.

JOOM BORAK said...

laa..igtkan kt mane td snap gmbr..huhu..nice..very nice...

Followers

My Vintage Collections



1 - Canon EOS 50
2 - Canon EOS 5
3 - Canon AV-1
4 - Canon AE-1
5 - Canon Canonet 28
6 - Rolleicord
7 - Kiev 88
8 - Zenit TTL
9 - Olympus Pen EE-3 (2 units)
10 - Nikon EM
11 - Agfa Super Silette-L
12 - Halina Paulette
13 - Rollei 35 LED
14 - Kodak Retinette 1A
15 - Agfa Isoflash - Rapid C
16 - Balda Baldinette
17 - Certotix 6x9 Folding
18 - Nikon FG
19 - Minolta SRT 100X
20 - Asahi Pentax
21 - Yashica FX-3
22 - Minolta Hi-Matic F
23 - Samoca LE-11
24 - Canon Canonet (1st Version)
25 - Konica EE-Matic
26 - Halina Simplette
27 - Bencini Comet S
28 - Halina 35X (2 units)
29 - Yashica Minister III
30 - Halina 35X Super (2 units)
31 - Bell & Howell/Canonet 19
32 - Bencini Comet II
33 - Arrow Mini Spy
34 - Minetta Mini Spy
35 - Rollei 35B
36 - Practica Super TL
37 - Olympus OM10
38 - Halina 3000
39 - Rival 35

Accessories:
1 - Gossen Super Pilot Light Meter
2 - Agfa Lucimeter S - Camera Lightmeter
3 - Canon Canolite D Flash Strobe 35mm
4 - Rollei E15 Auto Flash Head Unit 35mm
5 - Agfa "Agfalux" Bakelite Photo Flash 35mm
6 - Hunter Standard II Electronic Flash Unit
7 - Canon Flash Unit J-2
8 - Duo Luse Folding Flash Gun
9 - Starblitz 160A Flash Gun
10 - Agfa ISI-Blitz Flash Unit (2 units)
11 - Canon Flash Unit J-3 (2 units)
12 - Gossen Sixtomat Exposure Meter
13 - Gossen Sixon Exposure Meter
14 - Etalon Automat-A Exposure Meter
15 - 3 units of Vintage Camera Self-Timer
16 - Kobold Z1 Flash Unit
17 - Watameter Rangefinder
18 - Hanimex PR-55 Exposure Meter

Talk Corner




ShoutMix